Постинг
11.11.2009 16:25 -
Голяма вкусотия! Да си оближеш...пръстите
Голяма вкусотия! Да си оближеш...пръстите.
На скоро имах удоволствието да опитам едно ястие, което изглеждаше много добре, а да Ви кажа и беше невероятно вкусно!
С чиста съвест можете да го предлагате за десерт на гостите си.
Ако сте фенове на тиквата, четете на долу.
Ястието ни беше представено със страното име :
ТИКВА КАРАМЕЛ НА ФУРНА
Необходими продукти:
Тиква (цигулка - по сладка е!) 200- 300 гр.
Прясно мляко 300-400 гр
Яйца 2 бр
Захар (на вкус ) 100-150 гр
Ванилия 1 бр
Приготвяне:
Настъргвате тиквата на едро
Разбивате яйцата и млякото, добавяте ванилията и захарта.
Смесвате течноста с тиквата и изсипвате в тавичка.
За почитателите на карамелизиран вкус, разтапят лъжица две захарв тавичката на котлона.
Печете на слаб огън като за крем карамел докато сместа се стегне и придобие жлтеникав цвят.
Сервира се след като се охлади.
Ох докато го напиша преглътнад десет пъти.
Да Ви е сладко, защото наистина е мноого сладко.
На скоро имах удоволствието да опитам едно ястие, което изглеждаше много добре, а да Ви кажа и беше невероятно вкусно!
С чиста съвест можете да го предлагате за десерт на гостите си.
Ако сте фенове на тиквата, четете на долу.
Ястието ни беше представено със страното име :
ТИКВА КАРАМЕЛ НА ФУРНА
Необходими продукти:
Тиква (цигулка - по сладка е!) 200- 300 гр.
Прясно мляко 300-400 гр
Яйца 2 бр
Захар (на вкус ) 100-150 гр
Ванилия 1 бр
Приготвяне:
Настъргвате тиквата на едро
Разбивате яйцата и млякото, добавяте ванилията и захарта.
Смесвате течноста с тиквата и изсипвате в тавичка.
За почитателите на карамелизиран вкус, разтапят лъжица две захарв тавичката на котлона.
Печете на слаб огън като за крем карамел докато сместа се стегне и придобие жлтеникав цвят.
Сервира се след като се охлади.
Ох докато го напиша преглътнад десет пъти.
Да Ви е сладко, защото наистина е мноого сладко.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 461
Архив
Блогрол